x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Thailanda - Moartea regelui Bhumibol, aruncă țara într-o perioadă de incertitudine

Thailanda - Moartea regelui Bhumibol, aruncă țara într-o perioadă de incertitudine

13 Oct 2016   •   18:48
Thailanda - Moartea regelui Bhumibol, aruncă țara într-o perioadă de incertitudine

Ministerul de Externe de la Haga le recomandă cetăţenilor olandezi care se deplasează în Thailanda să 'evite declaraţiile sau discuţiile critice legate de dinastia' din această ţară, după decesul regelui Bhumibol Adulyadej, survenit joi, transmite AFP.

Olandezii mai sunt sfătuiţi să 'urmeze indicaţiile autorităţilor locale şi să respecte uzanţele locale şi restricţiile impuse vieţii sociale' în lunga perioadă de doliu de un an, anunţată de guvernul de la Bangkok.

Ministerul de Externe le recomandă, de asemenea, olandezilor aflaţi în Thailanda să urmărească presa locală şi să aibă întotdeauna asupra lor un document de identitate.

Decesul regelui Bhumibol Adulyadej, după şapte decenii de domnie, a aruncat joi Thailanda într-o perioadă de incertitudine.

Premierul thailandez Prayut Chan-ocha, şeful juntei la putere, a anunţat că a fost decretată o perioadă de un an de doliu naţional după moartea regelui şi că prinţul moştenitor Maha Vajiralongkorn, în vârstă de 64 de ani, îi va succeda tatălui său.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Bhumibol thailanda