x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Thailandezii aruncă cu banii de Anul Nou

Thailandezii aruncă cu banii de Anul Nou

de Redacția Jurnalul    |    22 Dec 2022   •   10:15
Thailandezii aruncă cu banii de Anul Nou
Sursa foto: Hepta

Cheltuielile de consum din Thailanda în timpul Anului Nou ar putea atinge un maxim al ultimilor trei ani, de 103 miliarde de baht (2,97 miliarde de dolari), în condițiile în care economia dă semne că își revine, potrivit Reuters.

Economia thailandeză continuă să recupereze pierderile de pe urma impactului pandemiei, a transmis joi universitatea de comerț. Astfel, cheltuielile de consum din Thailanda în timpul Anului Nou ar putea atinge un maxim al ultimilor trei ani, de 103 miliarde de baht (2,97 miliarde de dolari).

Acest lucru ar reprezenta un salt record de 20% față de cheltuielile de aproximativ 86 de miliarde de baht în perioada anterioară de Anul Nou, a declarat Thanavath Phonvichai, președintele Universității Camerei de Comerț din Thailanda, în cadrul unei ședințe de informare privind un sondaj de consum.

„Va fi un An Nou activ”, a spus el, adăugând că economia va reveni la normal în 2023.

Banca centrală a prognozat că a doua cea mai mare economie din Asia de Sud-Est va crește cu 3,2% în acest an și cu 3,7% în 2023, datorită creșterii turismului și a consumului privat.

O revigorare a sectorului vital al turismului a susținut încrederea consumatorilor, care a atins un maxim al ultimelor 20 de luni în noiembrie, când și sentimentul industrial a atins un maxim al ultimelor 41 de luni.

 

×
Subiecte în articol: thailanda Anul Nou