x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Theresa May și-ar fi asigurat un sprijin suficient pentru a câștiga votul de încredere

Theresa May și-ar fi asigurat un sprijin suficient pentru a câștiga votul de încredere

12 Dec 2018   •   18:20
Theresa May și-ar fi asigurat un sprijin suficient pentru a câștiga votul de încredere

 Premierul britanic Theresa May a primit miercuri asigurări de susţinere din partea a cel puţin 185 de parlamentari conservatori, număr suficient pentru a-i garanta că va câştiga votul de încredere din cadrul propriului partid care se va desfăşura în cursul serii, relatează agenţia Reuters, în urma unor anunţuri din presă şi de pe reţelele de socializare.

Theresa May are nevoie de o majoritate simplă - de 158 din cele 315 voturi ale deputaţilor conservatori - pentru a rămâne la conducerea Partidului Conservator şi a guvernului.

Totuşi, unii parlamentari care au susţinut public că o vor sprijini pe Theresa May, în privat au spus că vor vota împotriva ei, conform declaraţiilor date de unii comentatori.

"Mă voi bate împotriva acestui vot cu toate puterile mele", a declarat ea, într-un scurt discurs susţinut în faţa Downing Street, afirmând că este "ferm hotărâtă să ducă la îndeplinire" punerea în aplicare a acordului privind Brexitul.

Acest acord i-a adus contestarea în propria ei formaţiune politică, Theresa May confruntându-se în prezent atât cu parlamentarii care consideră că ea a făcut prea multe concesii Uniunii Europene (în special prin acceptarea mecanismului de ''backstop'' pentru Irlanda de Nord), cât şi cu cei care se opun Brexitului.

AGERPRES

×