x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ţiganii scot peste 100.000 de euro pe an de pe urma copiilor

Ţiganii scot peste 100.000 de euro pe an de pe urma copiilor

de Sînziana Stancu    |    06 Sep 2009   •   00:00

Scotland Yard şi poliţia română colaborează pentru a proteja copiii vulnerabili şi pentru a aresta traficanţii romi originari din România, care câştigă peste 100.000 de euro anual din exploatarea minorilor.

Sute de copii romi, cu vârste de peste 4 ani sunt forţaţi să cerşească sau să fure în Londra, Manchester, Leeds şi multe alte oraşe din Marea Britanie, scrie Sunday Express. Unii dintre ei sunt vânduţi de părinţii ajunşi în pragul sărăciei, pentru a-şi plăti datoriile la cămătarii romi. Copiii sunt forţaţi să fure genţi şi portofele sau să jefuiască persoanele care retrag bani de la bancomate cât e ziua de lungă, deseori, până la 12 ore pe zi.

Ţiganii adulţi îi supraveghează pe copiii infractori din umbră. Poliţia britanică şi cea română au făcut un parteneriat, în cadrul căruia au fost efectuate numeroase raiduri în Marea Britanie pentru găsirea copiilor exploataţi şi destructurarea bandelor de infractori. Din activităţile infracţionale ale minorilor, ţiganii scot până la 100.000 de euro pe an, mai scrie publicaţia britanică.

×
Subiecte în articol: externe