x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Timoşenko fără un vot

Timoşenko fără un vot

de Sînziana Stancu    |    12 Dec 2007   •   00:00
Timoşenko fără un vot
Sursa foto: Konstantin Chernichkin/

Legislativul de la Kiev a respins pe muchie de cuţit numirea la conducerea Executivului a Iuliei Timoşenko in cadrul unui prim vot, informează AFP.

Legislativul de la Kiev a respins pe muchie de cuţit numirea la conducerea Executivului a Iuliei Timoşenko in cadrul unui prim vot, informează AFP. Iniţiatoarea "Revoluţiei Portocalii", care a instalat la putere in Ucraina, acum doi ani, o alianţă prooccidentală, reformistă, a pierdut nominalizarea pentru funcţia de prim-ministru cu o diferenţă de numai un vot faţă de minimul necesar de 226.

LUPTE. Preşedintele Viktor Iuşcenko acceptase, după frontul comun din Parlament făcut de foştii parteneri ai "Revoluţiei Portocalii", să o propună pe Timoşenko din nou la cărma Executivului, in pofida relaţiilor tensionate pe care le-au avut in ultimii ani. El a demis-o din aceeaşi funcţie in 2005. Neinţelegerile lor apăruseră atunci din cauza luptelor pentru influenţa de pe scena politică, şi a rivalităţilor personale. Ieri, preşedintele Parlamentului, Arseni Iatseniuc, a cerut organizarea unui al doilea vot, dată fiind diferenţa "fatidică" ce a oprit-o pe Timoşenko să fie numită la conducerea Executivului.

×
Subiecte în articol: externe