În Piaţa Tahrir din capitala Egiptului, protestatarii continuă să manifesteze împotriva regimului. Luni dimineaţă, după o noapte petrecută lângă tancurile Armatei poziţionate la fiecare intrare în piaţă, mii de demonstranţi au cerut din nou demisia preşedintelui şi schimbarea sistemului. Ieri, în jurul prânzului, mai mulţi protestatari tineri au încercat să blocheze accesul funcţionarilor într-o clădire guvernamentală din Capitală, considerată „nucleul” birocraţiei egiptene, şi au reţinut chiar o persoană care încerca să incendieze această instituţie. Potrivit AFP, protestatarii au reiterat promisiunea că nu vor părăsi Piaţa Libertăţii până când preşedintele Mubarak nu-şi va da demisia. Tot ieri, oraşul Rafah, situat la frontiera cu Fâşia Gaza, a fost scena unui atac cu rachete lansate împotriva unei secţii de poliţie.
În timp ce piaţa din Cairo rămâne ocupată, mişcarea de Opoziţie Fraţii Musulmani a iniţiat un dialog inedit cu regimul, considerând insuficiente reformele propuse de Guvern. Surse citate de AFP spun că există un consens pentru formarea unui comitet din care vor face parte puterea judiciară şi numeroase personalităţi publice şi care va analiza şi formula amendamente constituţionale.
În ciuda apelurilor premierului egiptean, jurnaliştii străini continuă să fie hărţuiţi de forţele de securitate. Ziarul Nepszabadsag a publicat ieri un articol despre cazul unui fotoreporter ungar, trimis în Egipt pentru a acoperi evenimentele. Arpad Kurucz a fost reţinut în Cairo de militari chiar în ziua sosirii în Egipt şi, după nici 24 de ore, a fost trimis înapoi acasă. Potrivit ziarului, citat de agenţia de ştiri MTI şi preluat de Mediafax, fotoreporterului i s-au ridicat documentele şi telefonul mobil. I s-au legat mâinile, i s-au acoperit ochii şi a fost interogat de mai multe ori înainte de a fi eliberat şi trimis înapoi în Ungaria.