x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tintuiti la sol

Tintuiti la sol

08 Iun 2004   •   00:00

Vecina noastra de la sud, proaspat intrata in Alianta Nord-Atlantica, a ramas doar cu trei elicoptere in stare de functiune.

ANCA ALDEA

Un oficial din cadrul Fortelor Aeriene ale Bulgariei a declarat, sub anonimat, Agentiei Focus ca in hangare zac de ceva vreme 46 de elicoptere Mi de fabricatie ruseasca, care nu pot fi ridicate de la sol din cauza unor defectiuni tehnice. Reparatia acestor aparate ar costa 150 de milioane de leva, adica aproximativ 76 de milioane de euro.

N-AU BANI. Mai exista cinci elicoptere Bell de fabricatie americana care nu functioneaza din cauza unor defectiuni minore si nu pot fi reparate pentru ca nu s-a ocupat nimeni de deschiderea unei linii de credit prin care sa se poata cumpara, de la producatorul american, partile lipsa ale acestor aparate. Asta in contextul in care cele cinci elicoptere au fost achizitionate in urma cu cinci ani.

O NOUA FLOTA. In schimb, scrie cotidianul bulgar Standart, armata de la sud de Dunare, care functioneaza cu un elicopter de transport Mi-17, unul de lupta Mi-24 si unul de antrenament Bel-206, intentioneaza sa achizitioneze o escadrila de avioane de lupta F-16 si F-18.

×
Subiecte în articol: externe