x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tony Blair, operat pe cord

Tony Blair, operat pe cord

02 Oct 2004   •   00:00

Premierul britanic, Tony Blair, a suferit ieri o interventie chirurgicala pe cord. Medicii au spus ca este vorba despre o operatie "de rutina", menita sa stabilizeze aritmia cardiaca de care sufera premierul.

IRINA CRISTEA

"Prim-ministrul se simte bine", a fost anuntul facut de echipa care l-a operat. Interventia are o rata de succes buna, nu antreneaza complicatii si inlocuieste tratamentul medicamentos, care se aplica pana acum. Potrivit doctorului Mihai Pungan, cardiolog la Spitalul "Sfantul Ioan", medicii actioneaza "asupra unei zone anume din inima, generatoare de disconfort", iar pacientul isi poate relua activitatile normale in cateva zile.

RAMANE PREMIER? Operatia a reaprins in Marea Britanie discutiile privind stresul enorm la care este supus Blair. In ultimul an, premierul a ajuns de trei ori la spital, in principal datorita problemelor cardiace. Speculatiile sunt cu atat mai intense cu cat, pe de o parte, Blair a anuntat ca intentioneaza sa fie premier inca un mandat (al treilea) si, pe de alta parte, se stie ca sotia sa e tot mai ingrijorata de felul in care munca ii afecteaza lui Blair atat sanatatea, cat si viata de familie. Analistii britanici citati de cotidianul Mirror apreciaza chiar ca doamna Blair va fi cea care va decide in final daca actualul premier va urmari un al treilea mandat.

CASA NOUA. Indicii noi ca Blair se pregateste sa renunte la aceasta tentativa au aparut chiar ieri. Serviciul de presa al premierului a confirmat ca sotii Blair, care locuiesc, asa cum "se poarta" in Marea Britanie, la resedinta din Downing Street, pe care o ocupa fiecare premier al tarii, si-au cumparat o casa noua intr-un cartier elegant din Londra.

×
Subiecte în articol: externe blair