x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Topul orașelor unde se mănâncă cel mai bine din lume. Cine se află pe locul întâi?

Topul orașelor unde se mănâncă cel mai bine din lume. Cine se află pe locul întâi?

de Redacția Jurnalul    |    31 Mai 2024   •   01:00
Topul orașelor unde se mănâncă cel mai bine din lume. Cine se află pe locul întâi?
Sursa foto: Hepta

Revista Time Out a dezvăluit cele mai bune orașe din lume pentru a vă satisface papilele gustative. Pe primul loc se află Napoli, Italia, patria pizzei, urmată de Johannesburg, Africa de Sud și Lima, Peru.

„Mâncarea este totul atunci când călătorești”, a declarat Grace Beard, editorul de turism al Time Out, pentru CNN Travel. „O masă bună (sau proastă) poate face sau distruge o călătorie - de obicei este unul dintre lucrurile pe care ni le amintim cel mai mult”.

Pe primul loc pe lista Time Out se află orașul italian Napoli, acolo unde s-a născut pizza. Alături de pizza, în lista Time Out se mai menționează paste napoletane Ragù și sfogliatella dulce.

Pentru a întocmi această listă, Time Out a intervievat mii de locuitori ai orașelor din întreaga lume, întrebându-i despre opțiunile alimentare din orașul lor, punând accentul pe calitate și accesibilitate.

Pe locul doi pe lista Time Out se află orașul sud-african Johannesburg. Felul de mâncare obligatoriu de mâncat din oraș este kota sandwich, o pâine umplută cu ingrediente gustoase, cum ar fi cartofi prajiți, cârnați, ouă sau brânză, și, de asemenea, scoate în evidență bunny chow, o mâncare cu curry, carne sau fasole în pâine.

Și în completarea top trei Time Out se află Lima, Peru, unde Time Out recomandă vizitatorilor să încerce felurile de mâncare ceviche și arroz con pollo (pui și orez).

Primul oraș din SUA în clasamentul Time Out a fost Portland, Oregon - pe locul 10. Potrivit Time Out, Portland este un alt loc pe care trebuie să-l viziteze iubitorii de pizza. Pizza mexicană - o pizza cu ingrediente de taco - a fost desemnată de localnici ca fiind cel mai bun fel de mâncare din oraș, la cel mai bun preț.

În Marea Britanie, orașul Liverpool ocupă locul 11. Time Out a evidențiat felul de mâncare specific al orașului, Scouse - o tocană bogată, de obicei din carne de vită sau de miel.

Cele mai bune orașe pentru mâncare 2024, conform Time Out:

1. Napoli, Italia
2. Johannesburg, Africa de Sud
3. Lima, Peru
4. Ho Chi Minh City, Vietnam
5. Beijing, China
6. Bangkok, Thailanda
7. Kuala Lumpur, Malaezia
8. Mumbai, India
9. Dubai, EAU
10. Portland, SUA
11. Liverpool, Marea Britanie
12. Medellín, Columbia
13. Seville, Spania
14. Porto, Portugalia
15. Marrakech, Maroc
16. Lyon, Franța
17. Sydney, Australia
18. Montreal, Canada
19. Osaka, Japonia
20. Copenhaga, Danemarca.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: gastronomie mancare top orase