x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trafic de cocaină cu elicopterul în Marea Britanie

Trafic de cocaină cu elicopterul în Marea Britanie

23 Apr 2018   •   18:13
Trafic de cocaină cu elicopterul în Marea Britanie

Doi bărbaţi implicaţi în trafic de cocaină, care era trimisă din Franţa în Marea Britanie cu elicopterul, au fost condamnaţi luni de justiţia britanică la pedepse cu închisoarea de până la 17 ani, relatează AFP. 

Tribunalul din Southwark (Londra) l-a condamnat pe Frédéric Fagnoul, un belgian de 50 de ani, la 17 ani şi şase luni de închisoare. 

Fagnoul a organizat importul de cocaină prin intermediul elicopterului, care decola din Calais (nordul Franţei) cu destinaţia Kent (sud-estul Angliei). 

''Ancheta a dezvăluit faptul că elicopterul ateriza pe heliporturile a două hoteluri din Kent şi că drogurile erau apoi duse cu maşina la mai mulţi vânzători de pe cuprinsul Regatului Unit'', potrivit unui comunicat al Scotland Yard-ului. 

Poliţia a estimat că aproximativ 50 kg de cocaină erau transportate la fiecare zbor, ascunse sub scaunele elicopterului. 

Au fost identificaţi şi alţi doi participanţi la traficul cu cocaină. Unul dintre ei, John Bolter (36 de ani), a fost arestat în septembrie 2017 la bordul unei maşini, unde erau ascunse 20 kg de cocaină. El a fost condamnat la şapte ani şi jumătate de închisoare. 

Justiţia va emite joi decizia în cazul celui de-al treilea acuzat.

AGERPRES

×