x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe TRAGEDIA AVIATICĂ din Alpi. Ce au găsit anchetatorii în cea de-a doua cutie neagră a aeronavei Germanwings

TRAGEDIA AVIATICĂ din Alpi. Ce au găsit anchetatorii în cea de-a doua cutie neagră a aeronavei Germanwings

03 Apr 2015   •   13:28
TRAGEDIA AVIATICĂ din Alpi. Ce au găsit anchetatorii în cea de-a doua cutie neagră a aeronavei Germanwings

Datele extrase din cea de-a doua cutie neagră a avionului Airbus A320 al companiei Germanwings confirmă ipoteza potrivit căreia copilotul Andreas Lubitz a prăbușit în mod deliberat aeronava în Alpii francezi, susțin anchetatorii conform Sputnik International.

"'Pilotul prezent în cockpit a utilizat pilotul automat pentru a seta o viteză mică spre o altitudine de 100 de picioare, apoi, de mai multe ori, în timpul coborârii, pilotul a schimbat setarea pilotului automat pentru a crește viteza de coborâre a aeronavei", se arată într-un comunicat Biroul francez de anchete și analize (BEA).

Cea de-a doua cutie neagră a fost descoperită ieri seară și conține parametrii de zbor ai avionului, a cărui prăbușire s-a soldat cu 150 de morți.

Prima cutie neagră a A320 care conținea înregistrarea de sunete și conversații în cabina de pilotaj a fost găsită la scurt timp după accident.

Analiza sa a condus la suspectarea copilotului Andreas Lubitz ( 27 de ani) de a fi comis un act sinucigaș, provocând astfel moartea celorlalte 149 de persoane aflate la bordul avionului, care s-a zdrobit practic de un versant al Alpilor francezi, cu o viteză de 700-800 km/oră.

×