x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe TRAGEDIA AVIATICĂ din Franţa. IMAGINI DRAMATICE din Alpii Francezi, locul prăbuşirii aeronavei Germanwings (VIDEO)

TRAGEDIA AVIATICĂ din Franţa. IMAGINI DRAMATICE din Alpii Francezi, locul prăbuşirii aeronavei Germanwings (VIDEO)

25 Mar 2015   •   08:46
TRAGEDIA AVIATICĂ din Franţa. IMAGINI DRAMATICE din Alpii Francezi, locul prăbuşirii aeronavei Germanwings (VIDEO)

Echipele de salvare și-au reluat, în această dimineaţă, operațiunile de căutare în Alpii Francezi, la locul prăbușirii avionului Airbus A320 aparținând companiei low-cost Germanwings.

Prăbușirea aeronavei, în urma căreia 150 de oameni şi-au pierdut viaţa, a avut loc ieri după-amiază în apropierea orașului francez Prads-Haute-Bleone, după ce avionul a intrat într-o coborâre abruptă ce a durat aproximativ 8 minute.

Este "o scenă apocaliptică", a declarat, potrivit AFP, un deputat francez care a survolat locul prăbușirii într-un elicopter alături de ministrul francez de interne, Bernard Cazeneuve.

Avionul decolase în cursul dimineții de pe aeroportul El Prat din Barcelona, cu destinația Dusseldorf. Conform numelor de pe lista pasagerilor, 67 dintre aceștia sunt germani, dintre care 16 liceeni veniți în Spania într-un schimb școlar, și 45 spanioli.

După ce a traversat zone cu turbulențe deasupra Mării Mediterane, avionul a intrat în spațiul aerian francez, unde condițiile meteo erau optime. Dar deasupra Munților Alpi, aparatul a intrat într-o coborâre abruptă timp de circa 8 minute, iar când a ajuns la o altitudine de circa 2.000 de metri a dispărut de pe radare. La ora locală 10:53, controlorul de trafic aerian a declarat stare de urgență, de la piloți nefiind recepționat niciun mesaj SOS.

O primă cutie neagră a fost recuperată, dar autoritățile franceze avertizează că vor trece multe zile până când vor fi recuperate cadavrele, întrucât avionul s-a prăbușit într-o zonă montană cu pante abrupte și foarte greu accesibilă, unde nu se poate ajunge pe șosea. (Vezi imagini în materialul video de mai jos).



×