x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe TRAGEDIE aviatica. Un avion s-a prăbușit în sudul Rusiei: 62 de morți VIDEO

TRAGEDIE aviatica. Un avion s-a prăbușit în sudul Rusiei: 62 de morți VIDEO

19 Mar 2016   •   08:01
TRAGEDIE aviatica. Un avion s-a prăbușit în sudul Rusiei: 62 de morți VIDEO
Sursa foto: pixtawan/Getty Images/iStockphoto

Un avion Boeing care venea de la Dubai s-a prăbuşit sâmbătă dimineaţă pe aeroportul din Rostov-pe-Don, în sudul Rusiei, în condiţiile de vizibilitate scăzută, provocând moartea a 62 de persoane, relatează AFP.

Un Boeing 737 al companiei aeriene low-cost flydubai care efectua o cursă între Dubai şi Rostov-pe-Don "s-a prăbuşit încercând să aterizeze", a anunţat comitetul rus de anchetă.

"Potrivit primelor informaţii, la bord se aflau 55 de pasageri şi şapte membri ai echipajului. Toţi au murit", a precizat comitetul într-un comunicat. Ministerul pentru situaţii de urgenţă a anunţat anterior un bilanţ de 61 de morţi (55 pasageri şi şase membri ai echipajului).

Conform comitetului de anchetă, a fost declanşată o anchetă criminală pentru încălcarea regulilor de securitate şi de exploatare a transportului aerian care a provocat prin imprudenţă moartea mai multor persoane.

Avionul s-a prăbuşit atunci când încerca "o a doua tentativă de aterizare din cauza condiţiilor meteorologice proaste", a anunţat la rândul său Ministerul rus pentru situaţii de urgenţă într-un comunicat.

Avionul "a ajuns foarte aproape de pista de aterizare cu una dintre aripi şi apoi s-a distrus", conform comunicatului.

"'flydubai confirmă cu regret că zborul FZ981 s-a prăbuşit la aterizare şi bilanţul victimelor acestui tragic accident", a anunţat compania, care a pus la dispoziţia familiilor victimelor mai multe numere de telefon.

Fragmentele avionului Boeing care s-a rupt în mai multe bucăţi au fost dispersate pe o distanţă de 1,5 km, informează postul tv LifeNews.

Accidentul aerian s-a produs în jurul orei 00.50 GMT, precizează Ministerul rus pentru situaţii de urgenţă.

Aparatul de zbor a luat foc după impactul cu solul şi incendiul a fost stins după o oră, adaugă sursa citată.

 

Flydubai Boeing crash in Rostov-on-Don kills everyone on board

Potrivit LifeNews, avionul a căzut la circa o sută de metri de pista de aterizare, în condiţii de vizibilitate proastă. Boeingul a încercat să aterizeze timp de două ore, zburând pe deasupra Rostov-pe-Don "din cauza condiţiilor meteo dificile", afirmă canalul.

Sâmbătă dimineaţă la Rostov-sur-le-Don ploua în rafale şi fusese emisă o alertă de vânt puternic de către agenţia locală a Ministerului pentru situaţii de urgenţă, a anunţat agenţia Tass.

Mai multe zboruri au fost redirijate din acest motiv către aeroportul din oraşul vecin Krasnodar, potrivit LifeNews.

"Condiţiile meteo erau teribile, avionul tremura îngrozitor", a povestit unul din pasagerii unui zbor redirijat spre Krasnodar de la Rostov-pe-Don şi care a aterizat cu puţin timp înainte de prăbuşirea avionului Boeing.

"O eventuală eroare a piloţilor" se află şi ea printre posibilele cauze ale prăbuşirii luate în calcul, a declarat Jana Terehova, consilieră a ministrului rus al transportului, pentru postul tv Rossia 24.

Toţi pasagerii avionului prăbuşit, printre care patru copii, erau cetăţeni ruşi, în timp ce echipajul era format din străini, potrivit LifeNews.

Compania Boeing a anunţat că este la curent cu accidentul aerian, dar a precizat pe Twitter că are nevoie de mai multe detalii privind această catastrofă înainte de a emite o declaraţie oficială.

Peste 500 de salvatori şi în jur de 60 de vehicule au fost desfăşurate la locul prăbuşirii, potrivit Ministerului pentru situaţii de urgenţă.

Agerpres

×
Subiecte în articol: fly dubai FlyDubai avion prabusire