x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe TRAGEDIE în Bangladesh: 25 de morţi şi 500 de răniţi în urma prăbuşirii unei clădiri de 8 etaje

TRAGEDIE în Bangladesh: 25 de morţi şi 500 de răniţi în urma prăbuşirii unei clădiri de 8 etaje

24 Apr 2013   •   09:21
TRAGEDIE în Bangladesh: 25 de morţi şi 500 de răniţi în urma prăbuşirii unei clădiri de 8 etaje

Cel puţin 25 de persoane au murit şi alte peste 500 au fost rănite după prăbuşirea unei clădiri de opt etaje care găzduieşte fabrici de confecţii şi un centru comercial de la periferia capitalei Bangladeshului, Dhaka, relatează postul de televiziune Ntv, potrivit Reuters.

Echipe de pompieri şi militari încercau să salveze persoanele prinse sub dărâmăturile clădirii Rana Plaza din Savar, la 30 de km în afara capitalei Dhaka, a declarat pentru Reuters Muhammad Asaduzzaman, ofiţer responsabil de centrul de poliţie din zonă. El a spus că proprietarii fabricilor par să fi ignorat avertismentul de a nu permite accesul lucrătorilor în clădire după ce cu o zi în urmă a fost detectată o crăpătură în ziduri.

Industria confecţiilor în expansiune din Bangladesh este de ani de zile afectată de incendii şi alte accidente. În noiembrie anul trecut, 112 lucrători au murit într-o explozie la o fabrică dintr-o suburbie industrială a capitalei Dhaka.

×
Subiecte în articol: cladire prabusita bangladesh