x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Traian Băsescu: "Statul român nu va accepta o discriminare fie şi din partea celor mai puternice state ale UE!”

Traian Băsescu: "Statul român nu va accepta o discriminare fie şi din partea celor mai puternice state ale UE!”

21 Dec 2010   •   18:23

Şeful statului a declarat că evocarea a noi condiţii pentru aderarea la spaţiul Schengen contravine dreptului european şi creează un precedent nu numai pentru România, ci şi pentru orice alt stat.

În tratatul de aderare la UE sunt stipulate condiţiile de intrare în spaţiul Schengen, a declarat Traian Băsescu. "Trebuie să remac că scrisoarea conţine şi realităţi ale noastre, care nu pot fi contestate. Eu şi dvs, presa, am semnalat aceste probleme privind funcţionarea instituţiilor statului. Trebuie  să admitem că avem probleme majore cu funcţionarea CSM . Modul cum s-au desfăşurat alegerile au creat semne de întrebare cu privire la al treilea mandat al unor membri. În săptămânile trecute, Parlamentul a arătat că nu înţelege că deciziile de protejare a unor membri ai săi din punct de vedere  al accesului justiţiei este un risc”, a mai spus Traian Băsescu.

"Observ că se fac legături incorecte, dar cu privire la fapte reale: CSM, Parlamentul, lipsa de reacţie a judecătorilor în privinţa unei mai rapide judecări a dosarelor de corupţie”, a afirmat şeful statului, adăugând că sunt şI lucruri care ajung în zona exagerărilor: gestionarea frontierelor şI politica de azil a Uniunii Europene.

"E o argumentaţie forţată. Sper ca în perioada următoare să putem clarifica aceste lucruri, care nu au nici o legătură cu criteriile tehnice de îndeplinit pentru aderarea la Spaţiul Schengen”, a mai spus şeful statului.

"Statul român nu va accepta o discriminare fie şi din partea celor mai puternice state ale UE, un precedent de încălcare a Tratatului poate duce la alte abuzuri.  Trebuie să avem aceleaşi condiţii de intrare ca şi celelalte state”, a conchis Traian Băsescu.

×
Subiecte în articol: schengen