x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Transnistria reduce consumul de gaze ca urmare a scăderii livrărilor din Rusia

Transnistria reduce consumul de gaze ca urmare a scăderii livrărilor din Rusia

21 Oct 2022   •   14:30
Transnistria reduce consumul de gaze ca urmare a scăderii livrărilor din Rusia
Sursa foto: PavelRodimov/Getty Images/iStockphoto

Regiunea separatistă Transnistria anunță măsuri urgente pentru limitarea consumului de gaze, ca urmare a scăderii livrărilor din Rusia, scrie Reuters.

Consiliul de Securitate din Transnistria arată că deficitul de gaze se ridică la 36,9 milioane de metri cubi în luna octombrie 2022. 

"Au fost introduse restricţii asupra volumelor de consum de gaze la companiile industriale. O scădere a volumului furnizărilor de gaze către centrala electrică Moldavskaia GRES va determina o reducere a consumului", a transmis Consiliul de Securitate din Transnistria.

Gazprom a notificat Transnistria asupra reducerilor cu 40% a livrărilor de gaze în luna noiembrie 2022. 

Transnistria face parte din Republica Moldova dar se administrează separat, având o conducere pro-rusă. După începutul războiului din Ucraina, autoritățile pro-occidentale de la Chișinău s-au poziționat în opoziție cu Federația Rusă, de care R. Moldova este  dependentă energetic, motiv pentru care Moscova amenință cu întreruperea livrărilor de gaze. Cu toate că autoritățile de la Chișinău nu mai exercită control asupra regiunii separatiste Transnistria, în ultimul timp au transmis declarații potrivit cărora vrea controlul asupra zonei, unde sunt staționate trupe ruse și cel mai mare depozit de armament din regiune al Federației Ruse. 

 

×
Subiecte în articol: Transnistria Rusia gaze gazprom