x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bărbatul căruia i s-a făcut primul transplant de rinichi de porc modificat genetic a murit

Bărbatul căruia i s-a făcut primul transplant de rinichi de porc modificat genetic a murit

de Redacția Jurnalul    |    12 Mai 2024   •   22:20
Bărbatul căruia i s-a făcut primul transplant de rinichi de porc modificat genetic a murit

Un bărbat care a fost supus primului transplant de rinichi de porc modificat genetic a murit la două luni de la operație. Spitalul în care a avut loc intervenția chirurgicală susține că că nu există niciun indiciu că moartea sa ar fi fost rezultatul transplantului.

Primul pacient din lume care a fost supus unui transplant de rinichi de porc modificat genetic a murit la două luni de la operație, a anunțat spitalul care a efectuat procedura.

Richard "Rick" Slayman, în vârstă de 62 de ani, suferea de o boală de rinichi în stadiu terminal înainte de a fi supus operației în luna martie.

Spitalul General din Massachusetts (MGH) a declarat, duminică, că nu există niciun indiciu că moartea sa ar fi fost rezultatul transplantului, notează BBC.

Transplanturile de alte organe de la porci cu modificări genetice au eșuat în trecut, dar operația lui Slayman a fost considerată o reușită istorică.

Pe lângă boala de rinichi, Slayman suferea și de diabet de tip 2 și hipertensiune arterială. În 2018, el a avut un transplant de rinichi uman, dar acesta a început să cedeze după cinci ani.

În urma transplantului de rinichi de porc din 16 martie, medicii au confirmat că nu mai are nevoie de dializă, după ce noul organ a funcționat bine.

"Richard Slayman va fi văzut pentru totdeauna ca un far de speranță pentru nenumărați pacienți cu transplanturi din întreaga lume și suntem profund recunoscători pentru încrederea și dorința sa de a avansa în domeniul xenotransplantului", a declarat MGH într-un comunicat.

Xenotransplantul este transplantul de celule, țesuturi sau organe vii de la o specie la alta.

"Rick a spus că unul dintre motivele pentru care a fost supus acestei proceduri a fost acela de a oferi speranță pentru miile de oameni care au nevoie de un transplant pentru a supraviețui", a transmis familia lui Slayman.

 

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: transplant porc rinichi