x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Trebuie să înţelegem că România NU e pregătită să intre în Schengen". Francezii ne dau lovitură după lovitură

"Trebuie să înţelegem că România NU e pregătită să intre în Schengen". Francezii ne dau lovitură după lovitură

27 Sep 2013   •   14:05
"Trebuie să înţelegem că România NU e pregătită să intre în Schengen". Francezii ne dau lovitură după lovitură

Primarii francezi, fie că sunt de dreapta sau de stânga, susţin declaraţiile ministrului de Interne Manuel Valls, care a afirmat marţi că romii trebuie repatriaţi în România şi Bulgaria, explicând că le este imposibil să îi primească în comunităţile lor, relatează Le Monde, în ediţia electronică.

"Pe o temă atât de sensibilă, trebuie să îţi cântăreşti bine cuvintele", afirmă prudent Maurice Vincent, primar socialist al Saint-Étienne (Loire), înainte de a recunoaşte urgenţa situaţiei. "Problema romă nu se va rezolva multiplicând soluţiile de găzduire. Nu se poate din punct de vedere material, financiar, social să primeşti aceste populaţii. Situaţia este inextricabilă. Avem de-a face cu populaţii care nu vorbesc limba noastră, se instalează oriunde sau în condiţii de igienă şi siguranţă periculoase pentru ele şi pentru ceilalţi, generând rapid exasperarea vecinilor", afirmă el pentru Le Monde.

"În urma lipsei de civilizaţie, a furturilor, toate persoanele în situaţie neregulamentară trebuie repatriate", adaugă André Rossinot, primar din partea Uniunii Democraţilor şi Independenţilor (UDI) al localităţii Nancy (Meurthe-et-Moselle).

Politica de repatriere este în prezent acceptată de stânga.

Primarii socialişti din Toulouse şi Grenoble susţin, de asemenea, declaraţiile ministrului de Interne Manuel Valls privind expulzarea romilor, adăugând că "instalarea anarhică a taberelor de romi duce la situaţii de tensiuni groaznice pe care nu trebuie să le negăm şi pe care nu le putem rezolva la nivel local". "Uniunea Europeană trebuie să găsească o soluţie pentru aceste fluxuri de populaţie", adaugă primarul din Grenoble.


×
Subiecte în articol: aderare romania schengen