x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trei morţi şi 600 de persoane evacuate în urma inundaţiilor din Mexic

Trei morţi şi 600 de persoane evacuate în urma inundaţiilor din Mexic

05 Sep 2016   •   08:28
Trei morţi şi 600 de persoane evacuate în urma inundaţiilor din Mexic

Trei persoane au murit în inundaţiile din sud-vestul costelor Mexicului, iar 200 de persoane din totalul celor 600 evacuate, au fost preluate din locuinţe şi transferate pe calea aerului spre locuri mai sigure, au anunţat autorităţile mexicane citate de agenţia France Presse (AFP).

Acestea sunt "cele mai grele ploi din ultimii 32 de ani de la Tuxtla", a declarat pe Twitter, duminică seara Manuel Velasco, guvernatorul statului Chiapas, a cărui capitală este oraşul Tuxtla.

Trei oameni au murit prinşi în capcană, în maşinile lor măturate de inundaţiile puternice, a anunţat protecţia civilă din acest stat din sudul Mexicului.

Autorităţile au declarat că 600 de persoane au casele inundate şi au fost transferate în adăposturi temporare.

În statul Guerrero, situat puţin mai la nord, autorităţile au identificat 33 de surpări şi alunecări de teren de-a lungul mai multor autostrăzi.

O stradă centrală a oraşului portul Acapulco s-a prăbuşit, de asemenea, rănind trei persoane care circulau cu automobilul, a declarat că protecţia civilă municipală.

Cei 60 de centimetri de ploaie care au căzut duminică în zonă i-au impiedicat pe cei 200 de locuitori ai unui complex rezidenţial să îşi părăsească locuinţele pe cale rutieră, forţând evacuarea lor pe calea aerului, cu ajutorul poliţiei şi armatei. Victimele au fost duse la un adăpost temporar, a declarat guvernatorul Astudillo Flores.

Cursurile ar putea fi anulate luni în şcolile afectate, iar soldaţii au fost trimişi în teritoriu ca parte a unui plan de protecţie împotriva dezastrelor, mai informează AFP. AGERPRES

×
Subiecte în articol: inundatii in mexic