x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Triunghi politic amoros la Praga

Triunghi politic amoros la Praga

de George Daniel Ripa    |    28 Iul 2007   •   00:00

Premierul ceh, Mirek Topolanek, preşedintele Partidului Democratic Civic, aflat la guvernare, vrea să divorţeze de soţia sa, Pavla Topolankova. El vrea să rămănă cu amanta sa, preşedinte al Parlamentului.



Premierul ceh, Mirek Topolanek, preşedintele Partidului Democratic Civic, aflat la guvernare, vrea să divorţeze de soţia sa, Pavla Topolankova. El vrea să rămănă cu amanta sa, preşedinte al Parlamentului, insă problema este că doamna inşelată nu şi-a dat incă acordul, informează Mediafax. Scandalul amoros ţine capul de afiş al presei cehe de căteva zile, din momentul in care Lucie Talmanova, amanta premierului, i-a născut acestuia un băiat.


INCĂ TREI. Premierul playboy nu ducea insă lipsă de copii, pentru că are incă trei cu actuala nevastă. "Sunt măndru că s-a născut cel de-al patrulea Topolanek", a declarat premierul ceh. Venirea pe lume al bebeluşului a grăbit ruptura de facto dintre premier şi soţia sa, acesta mutăndu-se cu Lucie Talmanova incă de la inceputul anului. "Faptul că imi părăsesc familia nu reprezintă un gest cu care mă măndresc", susţine Topolanek, cu trimitere probabil la electoratul ceh mai conservator. Pavla Topolankova este o femeie de afaceri de succes care a şocat intreaga Cehie in 2006, cănd a candidat, fără succes, pentru Senat, pe listele unui partid rival celui in care se află soţul său. Divorţurile par a fi la modă in răndul actualilor sau foştilor premieri cehi. Astfel, fostul premier social-democrat Jiri Paroubek a declarat, de asemenea, recent că are o relaţie extraconjugală şi că va divorţa.

×
Subiecte în articol: externe