x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump a avertizat că vor izbucni revolte, dacă nu va obţine el învestitura republicană

Trump a avertizat că vor izbucni revolte, dacă nu va obţine el învestitura republicană

16 Mar 2016   •   15:27
Trump a avertizat că vor izbucni revolte, dacă nu va obţine el învestitura republicană

Favoritul la învestitura republicană, Donald Trump, a avertizat miercuri că vor izbucni revolte dacă nu va fi desemnat candidatul partidului la alegerile prezidenţiale, relatează Reuters.

“Nu cred că se poate spune că nu este o chestie automată. Cred că ar fi revolte. Reprezint multe, multe milioane de oameni”, a declarat Trump într-un interviu acordat CNN.

Controversatul om de afaceri a obţinut marţi seară victorii importante în Florida, Illinois şi Carolina de Nord, ceea ce l-a adus mai aproape de cei 1.237 de delegaţi de care are nevoie pentru a obţine învestitura.

Însă o înfrângere, în statul Ohio, a deschis uşa pentru elitele Partidului Republican, care încearcă să îl împiedice să devină candidatul formaţiunii la alegerile din noiembrie.

Dacă Trump nu obţine numărul de delegaţi necesari, partidul poate înainta un alt candidat la Convenţia din luna iulie, de la Cleveland.

Liderii partidului sunt îngroziţi că fosta vedetă de televiziune ar putea deveni imaginea republicanilor în cursa pentru Casa Albă şi, poate chiar mai rău, în următorii patru ani.

Trump a anunţat că vrea să extrădeze cei 11 milioane de migranţi ilegali din ţară, să interzică temporar accesul musulmanilor pe teritoriul SUA şi să oblige Mexicul să plătească pentru construcţia unui zid la graniţă.

Însă tentativele de a-l opri par să vină prea târziu, iar Trump are un avans considerabil în faţa rivalilor săi.

×
Subiecte în articol: donald trump