x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump anunţă nominalizarea lui Robert Wilkie la şefia Departamentului pentru veteranii de război

Trump anunţă nominalizarea lui Robert Wilkie la şefia Departamentului pentru veteranii de război

18 Mai 2018   •   20:15
Trump anunţă nominalizarea lui Robert Wilkie la şefia Departamentului pentru veteranii de război

Preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri că îl va nominaliza pe Robert Wilkie pentru a prelua conducerea Departamentului pentru veteranii de război, funcţie în care i-ar succeda lui David Shulkin, demis în urma presupuse probleme de etică, transmite Reuters.

Robert Wilkie, în vârstă de 55 de ani, conduce acum interimar departamentul după ce preşedintele Trump l-a demis pe Shulkin în martie din cauza unor probleme legate de cheltuieli de călătorie neautorizate.

Prima alegere a lui Trump pentru înlocuirea lui Shulkin a fost medicul Casei Albe, Ronny Jackson, care şi-a retras luna trecută candidatura, după ce fusese acuzat de prescriere prea facilă de medicamente şi de consum de alcool în timpul serviciului.

Jackson a negat acuzaţiile, dar, în timpul audierii de confirmare în Senat, i-a fost pusă sub semnul întrebării experienţa în domeniu.

Robert Wilkie a trecut cu succes anul trecut prin procesul de confirmare în Senat după ce Trump l-a nominalizat ca subsecretar al apărării pentru personal şi pregătire de luptă.

Departamentul pentru veteranii de război a fost îndelung criticat pentru calitatea serviciilor oferite şi pentru birocraţia cu care se confruntă foştii combatanţi.AGERPRES

×
Subiecte în articol: donald trump