x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump o acuză pe Clinton de corupție

Trump o acuză pe Clinton de corupție

24 Iun 2016   •   15:21
Trump o acuză pe Clinton de corupție
Sursa foto: John Locher/AP

Candidatul republican pentru Casa Albă, Donald Trump, a lansat, miercuri, un atac virulent împotriva rivalei sale, democrata Hillary Clinton, acuzând-o de corupție și incompetență periculoasă. El a numit-o pe Hillary "o mincinoasă de clasă mondială".

În discursul rostit la New York — pe care echipa de campanie a adversarei sale democrate l-a calificat drept "țicnit" și "ipocrit"—, miliardarul a acuzat-o pe fosta primă-doamnă că este parte a establishment-ului politic care i-a înșelat pe muncitorii americani prin acorduri comerciale defavorabile și a pus în pericol securitatea națională. "E posibil ca Hillary Clinton să fie cea mai coruptă persoană care a încercat vreodată să devină președinte al SUA", a spus Trump, în fața unui mic grup de suporteri în hotelul său din Manhattan, acuzându-și rivala că a condus Departamentul de Stat "ca pe propriul fond de investiții". Spre deosebire de multe dintre discursurile sale din timpul campaniei pentru alegerile primare republicane, Trump a citit declarațiile de miercuri de pe un teleprompter, decizie luată după ce mai mulți lideri din partid i-au cerut să adopte un ton mai "prezidențial". Cu toate acestea, Donald Trump nu și-a ponderat atacurile, susținând că Hillary Clinton este "o mincinoasă de clasă mondială", care "a perfecționat politica profitului personal și a furtului". "Deciziile ei au răspândit moarte, distrugere și terorism peste tot ce a atins", a adăugat Trump, acuzând-o pe Clinton de judecată politică eronată în cei patru ani ca secretar de stat, în care ar fi eșuat să oprească ascensiunea Statului Islamic, să mențină sancțiunile împotriva Iranului ori să evite haosul în Libia.

Un sondaj Reuters/Ipsos publicat în această săptămână a indicat o susținere de 44,5% pentru Hillary Clinton și de 35,5% pentru Donald Trump.

 

 

 

 

×