x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump spune că nu l-a pus niciodată pe Cohen să încalce legea

Trump spune că nu l-a pus niciodată pe Cohen să încalce legea

13 Dec 2018   •   17:28
Trump spune că nu l-a pus niciodată pe Cohen să încalce legea

Preşedintele SUA, Donald Trump, a spus că nu l-a pus niciodată pe fostul său avocat să încalce legea, la o zi după ce Michael Cohen a fost condamnat la închisoare, potrivit BBC.

“Era avocat şi ar fi trebuit să cunoască legea”, a spus Donald Trump, adăugând că acesta a pledat vinovat doar "pentru a-l face de ruşine pe preşedinte".

Comentariile lui au venit la o zi după ce Cohen a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru finanţările din timpul campaniei prezidenţiale şi pentru fraude. Cohen a dat vina pe influenţa lui Donald Trump.

Într-o serie de postări pe Twitter, Trump a insistat că “nu a făcut nimic greşit”, referindu-se la finanţările din timpul campaniei. Acesta a mai scris că fostul său avocat “probabil nu era vinovat” pentru încălcarea legilor privind finanţările din timpul campaniei, dar că a pledat vinovat pentru a beneficia de pe urma sentinţei.

Cohen este prima persoană din cercul de apropiaţi ai lui Donald Trump care a fost condamnat la închisoare în urma investigaţiei procurorului special Robert Muller privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016.

×
Subiecte în articol: michael cohen donald trump inchisoare