x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump taie finanțarea pentru OMS

Trump taie finanțarea pentru OMS

16 Apr 2020   •   18:50
Trump taie finanțarea pentru OMS

Uniunea Europeană a criticat, miercuri, decizia preşedintelui Donald Trump de suspendare a contribuţiei financiare a SUA la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

„Nu există niciun motiv care să justifice această decizie, în contextul în care eforturile OMS sunt mai necesare ca niciodată pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus”, a declarat, ieri, Josep Borrell, Înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Exerne şi Politici de Securitate, citat de cotidianul Le Figaro. Preşedintele Trump a anunţat ieri suspendarea contribuţiei financiare a SUA pentru OMS, acuzând instituţia că a comis erori în gestionarea pandemiei de coronavirus şi că are o poziţie favorabilă faţă de China. Administraţia din China s-a declarat „profund preocupată” de hotărârea SUA. „Această decizie va slăbi capacităţile OMS şi va afecta cooperarea internaţională contra epidemiei”, a declarat Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing.

 

Trump a subliniat că OMS „a eșuat în misiunea sa de bază”, ca răspuns la focarul de coronavirus. El a acuzat OMS că a gestionat greșit criza și a acoperit răspândirea virusului, după ce acesta a apărut în China.

×