x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trupul neînsuflețit al lui Shinzo Abe a fost dus la Tokyo

Trupul neînsuflețit al lui Shinzo Abe a fost dus la Tokyo

09 Iul 2022   •   09:20
Trupul neînsuflețit al lui Shinzo Abe a fost dus la Tokyo

Trupul neînsuflețit al lui Shinzo Abe a fost dus la Tokyo, în timp ce politicienii se pregătesc să reia campania pentru alegerile de duminică pentru camera superioară, în umbra asasinatului celui mai longeviv prim-ministru al Japoniei, scrie The Guardian.

Sâmbătă dimineața, o mașină mortuară care se crede că transporta trupul lui Shinzo Abe a părăsit spitalul din Kashihara unde fostul premier a fost tratat după ce a fost împușcat de un bărbat înarmat în timpul unui discurs de campanie în orașul Nara, din vestul țării.

Mașina mortuară a fost văzută ulterior sosind la reședința fostului premier din Tokyo, a relatat postul național de televiziune NHK.

Partidul Liberal-Democrat (PLD), formațiunea pe care Abe a condus-o cândva, și alte partide au anunțat că vor relua campania electorală sâmbătă. Politicienii au declarat că sunt hotărâți să arate că asasinatul nu poate opri democrația.

Între timp, poliția continuă cercetările pentru a stabili motivul crimei și dacă suspectul arestat vineri, Tetsuya Yamagami, a acționat singur.

Fostul premier japonez Shinzo Abe a murit după ce a fost împușcat în timp ce susținea un discurs în orașul Nara din vestul țării.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Shinzo Abe