x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turbanul antiglonţ, dotare pentru poliţistul britanic!

Turbanul antiglonţ, dotare pentru poliţistul britanic!

de Ovidiu Ciutescu    |    08 Mai 2009   •   00:00
Turbanul antiglonţ, dotare pentru poliţistul britanic!

Agenţii de poliţie sikhs în Marea Britanie cer guvernului britanic să li se pună la punct un turban antiglonţ. Ei au făcut ciudata cerere pentru ca să se poată integra total în forţa publică, arată The Guardian.



Potrivit tradiţiei, poliţiştii britanici nu sunt înarmaţi, dar ei pot fi dotaţi cu arme doar în anumite circumstanţe. De pildă, un poliţist britanic poate purta o armă letală doar în misiuni antiteroriste. Ofiţerii de poliţie sikhs au dreptul - la rândul lor - să circule pe motociclete fără cască de protecţie. Fireşte, asta se datorează doar din cauza obligaţiei religioase de a purta turban!

Inspectorul Gian Singh Chahal, vicepreşedintele Asociaţiei poliţiştilor sikhs, a solicitat Ministerului de |Interne să ia măsuri pentru ca rolul sikhs-ilor să fie recunoscut plenar în cadrul forţelor de poliţie. "Agenţii de poliţie sikhs nu pot obţine gradul de ofiţer înarmat din cauza interdicţiei religioase de a-şi scoate turbanul. În prezent, cercetători ştiinţifici studiază crearea şi producerea unui material din fibre sintetice care să le asigure poliţiştilor cu turbane un anume grad de protecţie", a declarat el publicaţiei Police Review, citată de The Guardian.

×
Subiecte în articol: externe