x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turcia a interzis evenimentele LGBT din Istanbul

Turcia a interzis evenimentele LGBT din Istanbul

20 Noi 2017   •   14:58
Turcia a interzis evenimentele LGBT din Istanbul

Grupurile de dreapta au catalogat interzicerea evenimentelor LGBT din capitala Turciei drept o acţiune ilegală şi discriminatoare, la o săptămână după ce preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că împuternicirea persoanelor homosexuale este “împotriva valorilor naţionale”, scrie The Guardian.

Biroul guvernamental de la Ankara a afirmat că a fost impusă o acţiune de interzicere a tuturor evenimentelor culturale LGBT, făcând referire la ameninţarea “ordinii publice” şi la frica unor posibile “reacţii provocatoare în rândul unor segmente clare ale societăţii”, la câteva zile după ce au interzis un festival de filme nemţeşti gay în Istanbul.

Parada gay anuală din Istanbul a fost anulată pentru al treilea an consecutiv, iar Erdogan a condamnat, săptămâna trecută, principalul bloc al opoziţiei, Partidul Republican, pentru un plan care ar fi introdus o “cotă gay” pentru angajaţii din municipalitatea locală.

“În ţara noastră, unde discriminarea şi ura bazată pe orientare şi identitate sexuală sunt agresive, este datoria administraţiilor locale şi naţionale să combată această discriminare şi ură”, au spus două organizaţii LGBT din Ankara, Pembe Hayat şi Kaos GL, într-un comunicat.

×