x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turcia, decizie în legătură cu acordul cu UE privind migraţia

Turcia, decizie în legătură cu acordul cu UE privind migraţia

03 Sep 2016   •   16:48
Turcia, decizie în legătură cu acordul cu UE privind migraţia

Turcia va continua să aplice acordul privind migraţia cu Uniunea Europeană dar nu va fi de acord cu nicio altă măsură înainte ca regimul vizelor pentru cetăţenii turci care călătoresc în UE să fie liberalizat, a declarat sâmbătă ministrul pentru afaceri europene, Omer Celik, citat de DPA.

"Da, implementăm acordul privind migraţia şi vom continua să-l implementăm din motive umanitare", a spus el, avertizând însă că "probabil nu va fi de ajuns în eventualitatea unor noi crize" provocate de afluxul de refugiaţi.

"Fără liberalizarea regimului vizelor, Turcia nu va lua parte la noi mecanisme" pentru a răspunde crizei migraţiei, a subliniat Celik.

El a mai spus că este "iraţional" pentru Turcia să-şi schimbe legile antiterorism - o precondiţie pentru ridicarea obligativităţii vizelor pentru cetăţenii turci - atâta timp cât se confruntă cu ameninţarea terorismului. În ciuda acestui fapt, Celik a cerut regimului comunitar să liberalizeze regimul vizelor pentru cetăţenii turci.

"Mingea este acum în terenul europenilor. Noi ne-am respectat angajamentele", a mai spus ministrul turc pentru afaceri europene.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: turcia acord ue uniunea europeana migranti