x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turcia susține că ucigașii jurnalistului Khashoggi ar fi putut scoate din țară trupul dezmembrat al acestuia

Turcia susține că ucigașii jurnalistului Khashoggi ar fi putut scoate din țară trupul dezmembrat al acestuia

18 Noi 2018   •   19:30
Turcia susține că ucigașii jurnalistului Khashoggi ar fi putut scoate din țară trupul dezmembrat al acestuia

Ucigaşii lui Jamal Khashoggi ar fi putut scoate din Turcia, în bagaje, cadavrul dezmembrat al jurnalistului saudit, a declarat ministrul turc al apărării Hulusi Akar, citat duminică de postul de televiziune CNN Turk, relatează Reuters. 

Khashoggi, colaborator al cotidianului The Washington Post din SUA, a fost ucis pe 2 octombrie după ce a intrat în consulatul Arabiei Saudite la Istanbul pentru documente necesare pentru a se căsători cu logodnica sa, cetăţeană turcă. Corpul lui nu a fost încă găsit. După ce a negat mai multe săptămâni, Arabia Saudită a recunoscut în cele din urmă că Jamal Khashoggi a fost ucis în consulat. 

Ministrul turc al apărării Hulusi Akar, prezent la o conferinţă internaţională la Halifax, în Canada, a declarat că ucigaşii lui Khashoggi ar fi putut ieşi din Turcia cu părţi ale corpului jurnalistului în bagaje. 

"Ei au părăsit ţara după trei sau patru ore de la comiterea crimei. Ar fi putut ieşi cu cadavrul dezmembrat al lui Khashoggi în bagaje fără să aibă probleme datorită imunităţii lor diplomatice", a mai spus ministrul citat de CNN Turk. 

Turcia a afirmat că un comando format din 15 persoane a fost implicat în uciderea lui Khashoggi, iar corpul acestuia a fost dezmembrat. Oficialii turci au solicitat, de asemenea, o investigaţie care să stabilească dacă cadavrul a fost dizolvat în acid.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: jurnalist asasinat Jamal Khashoggi