x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turcia: Trei morţi, între care un copil, în urma unui atac în apropiere de Diyarbakir

Turcia: Trei morţi, între care un copil, în urma unui atac în apropiere de Diyarbakir

15 Aug 2016   •   16:05
Turcia: Trei morţi, între care un copil, în urma unui atac în apropiere de Diyarbakir

Doi poliţişti turci şi un copil au fost ucişi luni într-un atentat cu maşină-capcană în apropiere de Diyarbakir (sud-est), atribuit rebelilor Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), au anunţat responsabili locali citaţi de AFP.

Atacul, soldat de asemenea cu 25 de răniţi, între care cinci poliţişti viza un post de control al poliţiei pe autostrada care leagă Diyarbakir de Batman, precizează biroului guvernatorului local într-un comunicat.

Imagini difuzate de televiziune au arătat o clădire a poliţiei transformată într-o grămadă de ruine. Locuitorii cercetau de asemenea imensul crater rămas în urma deflagraţiei.

Acest atentat survine la cinci zile după două atacuri simultane cu bombă în sud-estul Turciei, atribuite PKK, soldate cu cel puţin opt morţi, în majoritate civili.

PKK şi-a continuat atacurile după lovitura de stat eşuată în 15 iulie împotriva preşedintelui Recep Tayyip Erdogan şi guvernul a promis că nu va avea un răgaz împotriva acestor rebeli.

În ultimele luni, guvernul a efectuat operaţiuni militare împotriva PKK pentru a-i disloca pe combatanţii kurzi din zonele urbane. Conflictul s-a soldat cu peste 40.000 de morţi de la declanşarea rebeliunii kurde în 1984.

AGERPRES

×