"Lucrăm la modul în care să creăm un coridor de pace aici, așa cum am avut coridorul de cereale. Credem că cel mai bun mijloc pentru aceasta este de a trece de la dialog la pace", a spus acesta.
Șeful statului turc spune că nu va propune un termen exact pentru o eventuală prelungire a acordului privind coridorul de cereale, care expiră la sfârșitul săptămânii viitoare, înă dorește ca acesta să funcționeze "cât mai mult timp posibil".
Erdogan a lăudat, de asemenea, rezistența Federației Rusie la presiunea exercitată de SUA și aliații săi, scrie Reuters.
"Rusia nu este un stat obișnuit, este un stat puternic. Bineînțeles, Occidentul, în special America, atacă Rusia aproape fără limite. Împotriva a toate acestea, desigur, Rusia rezistă", a afirmat Erdogan.
SUA și statele NATO au livrat armament și asistență Kievului dar au impus sancțiuni economice și diplomatice severe Moscovei, după invazia rusă în Ucraina.
După Statele Unite, Turcia este cel mai important stat NATO, dar a încercat să se mențină echidistant față de situația din Ucraina. Totodată, Ankara a depus eforturi diplomatice pentru negocieri de pace între cele două părți, ultimele având loc la Istanbul, la sfârșitul lunii martie.
Totodată, ONU și Turcia a intermediat un acord de reluare a exporturilor ucrainene de cereale prin Marea Neagră, care este îmn vigoare de 4 luni.
În ultimele săptămâni există zvonuri că Ucraina este presată de țările occidentale să negocieze cu Rusia, fapt dezmințit însă de Kiev.
De cealaltă parte, Moscova este deschisă la negocieri dar își afirmă angajamentul de atingere a obiectivelor operațiunii speciale.