x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turism în Tunisia, în semn de solidaritate

Turism în Tunisia, în semn de solidaritate

24 Feb 2011   •   15:06

Ambasadoarea Tunisiei la Bucureşti, Saloua Bahri, îndeamnă românii să meargă în ţara sa în calitate de turişti, pentru a-şi manifesta, astfel, solidaritatea cu poporul tunisian care este autorul recentei Revoluţii a Iasomiei.

Într-o ţară în care 7% din Produsul Intern Brut (PIB) îl reprezintă câştigurile din turism, recentele evenimente care au zguduit ţara şi care au dus la îndepărtarea de la cârma ţării a preşdintelui Ben Ali, aflat la putere de 23 de ani, nu puteau să nu afecteze afacerile. “Turismul a fost afectat, nu vă pot ascunde asta”, a spus ambasadoarea la o întâlnire cu presa română. Dar în acelaşi timp a făcut cunoscut faptul că, acum, Tunisia se bucură de o enormă simpatie pentru ceea ce a înfăptuit, primind mesaje de susţinere din toată lumea.”Există un val de simpatie, dar oamenii nu ştiu cum s-o exprime. Eu le spun să-şi exprime solidaritatea făcând o vizită în Tunisia”, a spus doamna Bahri.

Pentru a-şi susţine argumentaţia, ambasadoarea a subliniat că nici un turist nu a avut de suferit în cursul recentelor evenimente din ţara sa şi că, în general, poporul tunisian este recunoscut ca fiind unul “deschis, primitor”.

Vorbind strict despre afaceri, ambasadoarea a ţinut să precizeze că numărul turiştilor români a scăzut din 2008 până în prezent. Dacă în 2008 s-au înregistrat circa 35.000 de turişti români în Tunisia, din cauza crizei economice, numărul românilor care au vizitat această ţară s-a redus în 2010 la 10.000, potrivit ambasadoarei.

Ministerul tunisian al Turismului a lansat, la 14 februarie, campania "I love Tunisia", pentru relansarea tursimului, sector strategic al economiei acestei ţări.

×