x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina a intentat acțiune penală Rusiei. Un tren de pasageri a ajuns ilegal în Crimeea

Ucraina a intentat acțiune penală Rusiei. Un tren de pasageri a ajuns ilegal în Crimeea

26 Dec 2019   •   08:58
Ucraina a intentat acțiune penală Rusiei. Un tren de pasageri a ajuns ilegal în Crimeea
Sursa foto: antena3

Anchetatorii ucraineni au deschis o procedură penală după ce primul tren rus de pasageri a ajuns în Crimeea printr-o nouă legătură feroviară cu peninsula din Marea Neagră, transmite dpa.

Trenul de pasageri provenind din Sankt Petersburg a trecut miercuri ilegal frontiera naţională a Ucrainei pe Podul Crimeii, a anunţat biroul procurorului general din Kiev.

Rusia a anexat Crimeea în urmă cu cinci ani, în semn de represalii faţă de înlăturarea preşedintele pro-rus al Ucrainei. Peninsula Crimeea, regiune importantă din punct de vedere al amplasării strategice la Marea Neagră, este conectată geografic cu partea continentală a Ucrainei.

Luni, preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat oficial deschiderea căii feroviare ce leagă Rusia continentală de Peninsula Crimeea printr-un pod ce traversează Strâmtoarea Kerci.

Anul trecut, preşedintele Putin a inaugurat traficul auto pe acest pod.

Luni, Uniunea Europeană a criticat lansarea noii căi feroviare peste pod, afirmând că aceasta constitue "o nouă încălcare a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei de către Rusia".

AGERPRES

×
Subiecte în articol: crimeea