x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina a pierdut controlul în orașul Herson

Ucraina a pierdut controlul în orașul Herson

25 Feb 2022   •   18:46
Ucraina a pierdut controlul în orașul Herson
Sursa foto: Hepta

S-au dat lupte grele între forțele ruse și ucrainene în zona Herson, în sudul Ucrainei. Armata ucraineană a pierdut controlul asupra orașului Herson.

„Dragi locuitori ai regiunii Herson! Trebuie să spun că, după lupte aprige la periferia Hersonului, în ciuda eforturilor disperate ale armatei ucrainene, am pierdut, din păcate, controlul asupra trecerii către Herson”, a scris pe Facebook Hennadiy Lahuta, șeful Administrației Regionale de Stat Herson, potrivit Ukrinform.

Lahuta a informat că inamicul a depășit apărarea orașului cu forțe considerabile și forțele ucrainene suferind pierderi grele.

El i-a îndemnat pe locuitori să rămână calmi și să nu intre în panică. Conducerea regiunii depune toate eforturile pentru a menține legea și ordinea și pentru a salva vieți, a spus șeful Administrației Regionale de Stat Herson.

"Situația rămâne tensionată, dar promitem că vom face tot posibilul pentru a o soluționa. Situația este monitorizată în permanență, toate informațiile importante urmând a fi aduse cu promptitudine publicului prin surse oficiale de informare de masă", a promis șeful Administrației.

Orașul Herson este considerat de importanță strategică, fiind traversat de fluviul Nipru.

 

 

×