x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina acuză Rusia de deportarea a peste 210.000 de copii

Ucraina acuză Rusia de deportarea a peste 210.000 de copii

13 Mai 2022   •   22:05
Ucraina acuză Rusia de deportarea a peste 210.000 de copii
Sursa foto: Hepta

Autoritățile din Ucraina au declarat vineri că Rusia a deportat peste 210.000 de copii de la începutul invaziei și au acuzat Moscova că vrea să îi facă cetățeni ruși, potrivit Reuters.

Avocatul Poporului din Ucraina, Lyudmyla Denisova, a declarat că peste 200.000 de copii sunt printre cei 1,2 milioane de ucraineni despre care Kievul spune că au fost deportați.

„Când copiii noștri sunt scoși afară, ei distrug identitatea națională, ne privează țara de viitor", a declarat Denisova la televiziunea națională.

Jurnaliștii nu au putut verifica din surse independente cifra și acuzațiile făcute de partea ucraineană.

Moscova a negat că a vizat în mod intenționat civili de când a lansat ceea ce numește o operațiune militară specială în Ucraina și afirmă că oferă ajutor umanitar celor care doresc să părăsească zonele de conflict și să meargă în Rusia.

Convențiile de la Geneva din 1949, care definesc standardele juridice internaționale privind tratamentul umanitar în caz de conflict, interzic transferurile forțate în masă ale civililor în timpul unui conflict pe teritoriul puterii ocupante, clasificându-le drept crime de război.

×