x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina este de părere că Beijingul nu va livra armament Rusiei

Ucraina este de părere că Beijingul nu va livra armament Rusiei

de Redacția Jurnalul    |    03 Mar 2023   •   17:00
Ucraina este de părere că Beijingul nu va livra armament Rusiei
Sursa foto: Hepta

Beijingul nu va furniza armament Federației Ruse pentru a o ajuta în operațiunea militară din Ucraina, poziția Chinei fiind ''corectă şi echilibrată'', spune Oleksii Danilov, secretarul Consiliului Securităţii Naţionale al Ucrainei, citat de EFE.

''Astăzi, nu văd că Beijingul ar avea o prea mare dorinţă să furnizeze arme Rusiei. Poziţia neutră pe care o adoptă în acest caz este absolut corectă şi echilibrată'', afirmă acesta, care a mai precizat că ''i-ar plăcea mult ca ajutorul Chinei să fie de partea noastră, dar trebuie să înţelegem complexitatea proceselor istorice''.

''De ce s-ar poziţiona China de partea Rusiei şi i-ar furniza arme? Ca să aibă mari probleme şi să intre sub anumite restricţii? 'Evident, China nu va face acest lucru, nu are nevoie de aşa ceva. Rusia este cea care îşi doreşte mult să implice China şi alte ţări în care încearcă să-şi extindă influenţa'', spune Danilov, cu referire la sancțiunile occidentale imense impuse Moscovei. 

Totodată, el minimalizează puterea Rusiei spunând că ''Toţi vor să coopereze doar cu cei puternici şi s-a dovedit că Rusia este o ţară slabă şi incompetentă care pe zi ce trece pare a fi o entitate falsă''.

Referitor la ''planul de pace'' prezentat de China, Danilov precizează că ''fiecare ţară are propria viziune asupra felului în care percepe situaţia actuală, cum vede evoluţiile care vor avea loc mâine sau într-un viitor apropiat''.

 

×