x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina va exporta din nou energie electrică după șase luni de atacuri rusești

Ucraina va exporta din nou energie electrică după șase luni de atacuri rusești

de Redacția Jurnalul    |    08 Apr 2023   •   21:40
Ucraina va exporta din nou energie electrică după șase luni de atacuri rusești

Ucraina este capabilă să exporte electricitate pentru prima dată în ultimele șase luni, deoarece infrastructura sa energetică începe să-și revină după atacurile repetate ale rușilor.

Rusia a început să atace infrastructura energetică a Ucrainei în octombrie anul trecut. Acesta lucru a dus la întreruperi de energie electrică în toate regiunile Ucrainei. Ca urmare, ucrainenii au fost nevoiți să oprească exporturile de energie electrică.

Vineri, Ministrul Energiei, Herman Halushchenko, a semnat un ordin care autorizează exporturile, deși clienții locali rămân prioritari. El a declarat că sistemul a produs cantități suplimentare timp de aproape două luni și că ucrainenii nu se confruntă cu restricții.

„Cea mai dificilă iarnă a trecut. Următorul pas este să începem să exportăm energie electrică, ceea ce ne va permite să atragem resurse financiare suplimentare pentru reconstrucția necesară a infrastructurii energetice distruse și deteriorate", a declarat Halushchenko.

Compania Ukrenergo a anunțat sâmbătă că Rusia a lansat peste 1.200 de rachete și drone asupra instalațiilor sale energetice de la începutul războiului. Compania a descris asaltul ca fiind cea mai mare încercare de a distruge sistemul energetic al unei țări europene.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ucraina export electricitate