x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina. Imagini din satelit arată pagubele provocate de atacuri

Ucraina. Imagini din satelit arată pagubele provocate de atacuri

10 Mar 2022   •   15:12
Ucraina. Imagini din satelit arată pagubele provocate de atacuri

Imagini din satelit surprind în Ucraina pagubele provocate de atacuri. Au fost lovite mai multe ținte civile, în special în Mariupol.

Noi imagini din satelit arată efectele ultimelor atacuri rusești din Ucraina, în special în orașul Mariupol, unde un spital de copii a fost bombardat miercuri.

Imaginile surprind clar pagubele importante provocate infrastructurii din oraș și din jurul acestuia, inclusiv zone rezidențiale, clădiri înalte, magazine alimentare și centre comerciale afectate.

Imaginile au fost realizate de satelitul comercial WorldView-3, de rezoluție foarte mare, lansat în 2014 de compania americană Maxar Technologies, potrivit ANSA.

Pe 9 martie, un alt satelit american, WorldView-2 al DigitalGlobe, a capturat o imagine a spitalului de copii înainte de a fi distrus, oferind imagini „înainte" ce pot fi comparate cu imaginea „de după", cu clădirea practic distrusă.

Un convoi de vehicule militare rusești, lung de 64 de kilometri, staționează de mai bine de o săptămână la periferia Kievului. Din cauza vremii, sateliții care operează cu lumină optică nu văd bine convoiul, dar „vehicule blindate și alte vehicule pot fi văzute la nord-est și sud-vest de aeroportul Antonov (în apropiere de Hostomel, o suburbie a capitalei)", a precizat compania.

Imaginile surprind, de asemenea, râul Irpin, în apropierea podului avariat, pe care oamenii încearcă să îl traverseze pentru a scăpa de conflict: numeroase cratere făcute de bombe sunt vizibile pe câmpuri și în zona înconjurătoare.

(sursa: Mediafax)

×