x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina: Lavrov îl avertizează pe Kerry în legătură cu decizii care pot prejudicia relaţiile bilaterale

Ucraina: Lavrov îl avertizează pe Kerry în legătură cu decizii care pot prejudicia relaţiile bilaterale

de Agerpres    |    07 Mar 2014   •   22:23
Ucraina: Lavrov îl avertizează pe Kerry în legătură cu decizii care pot prejudicia relaţiile bilaterale

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, i-a atras atenţia secretarului de stat american, John Kerry, vineri, cu prilejul unei convorbiri telefonice, în legătură cu o acţiune precipitată sau impunerea de sancţiuni ce ar putea dăuna relaţiilor ruso-americane, a anunţat diplomaţia de la Moscova, potrivit AFP.

În cursul acestei convorbiri, cei doi miniştri şi-au continuat discuţiile pe care le-au avut la Paris şi Roma şi care nu au permis depăşirea divergenţelor referitoare la criza din Ucraina.

Ministrul "Lavrov a atras atenţia asupra iniţiativelor grăbite şi necugetate ce pot aduce prejudicii relaţiilor ruso-americane, în special în legătură cu sancţiunile care vor avea, inevitabil, un efect de bumerang asupra Statelor Unite", a menţionat ministerul rus într-un comunicat dat publicităţii pe site-ul său.

Cei doi şefi ai diplomaţiilor au decis 'să continue studierea problemelor referitoare la criza politică profundă' din Ucraina, potrivit documentului citat.

Preşedintele american, Barack Obama, a avut vineri o conversaţie telefonică de o oră cu omologul său rus, Vladimir Putin, privind criza care a izbucnit în legătură cu Crimeea, al cărei parlament local a decis să organizeze un referendum asupra unirii cu Rusia.

Anterior, liderul administraţiei de la Casa Albă a ordonat restricţii de viză pentru un anumit număr de oficiali acuzaţi că 'au ameninţat suveranitatea Ucrainei'.

Washingtonul a evocat posibilitatea ca Statele Unite să adopte şi alte sancţiuni împotriva unor responsabili ruşi. 

×
Subiecte în articol: serghei lavrov john kerry