x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina folosește rachete nord-coreene, confiscate de la ruși

Ucraina folosește rachete nord-coreene, confiscate de la ruși

de Redacția Jurnalul    |    30 Iul 2023   •   10:00
Ucraina folosește rachete nord-coreene, confiscate de la ruși
Sursa foto: Hepta

Soldații ucraineni au fost observați folosind rachete nord-coreene despre care au spus că au fost confiscate de la o țară „prietenă” înainte de a fi livrate Ucrainei, a relatat Financial Times.

Ministerul ucrainean al Apărării a sugerat că armele au fost capturate de la ruși, potrivit FT.

Statele Unite au acuzat Coreea de Nord că a furnizat arme Rusiei, inclusiv presupuse transporturi pe mare, dar nu a oferit dovezi, iar armele nord-coreene nu au fost observate pe câmpurile de luptă din Ucraina.

Coreea de Nord și Rusia neagă efectuarea de tranzacții cu arme.

Armele nord-coreene au fost arătate de către trupele ucrainene care operează sisteme de rachete cu lansare multiplă Grad din epoca sovietică în apropierea orașului Bakhmut, din estul țării, locul unor lupte brutale și îndelungate, se arată în raport.

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a efectuat o vizită la Pyongyang în această săptămână pentru a sărbători cea de-a 70-a aniversare a sfârșitului Războiului din Coreea, prima vizită a principalului oficial de apărare al Moscovei de la destrămarea Uniunii Sovietice în 1991.

În timpul vizitei, Shoigu a fost fotografiat în timp ce privea rachete balistice nord-coreene interzise împreună cu liderul Kim Jong Un la o expoziție militară din Pyongyang, semnalizând legături mai strânse între cele două țări.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ucraina coreea de nord rachete