x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraineancă, ucisă în atacurile de la Ierusalim

Ucraineancă, ucisă în atacurile de la Ierusalim

de Redacția Jurnalul    |    28 Ian 2023   •   18:10
Ucraineancă, ucisă în atacurile de la Ierusalim
Sursa foto: Hepta

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a exprimat sâmbătă condoleanțele în urma atacurilor din Ierusalim, în care, potrivit acestuia, un cetățean ucrainean a murit, informează Reuters.

„Împărtășim durerea Israelului după atacurile teroriste din Ierusalim. Printre victime se află și o femeie ucraineană. Sincere condoleanțe familiilor victimelor”, a scris Zelenski pe Twitter.

„Crimele au fost comise cu cinism de Ziua Internațională de Comemorare a Holocaustului. Teroarea nu trebuie să aibă loc în lumea de astăzi. Nici în Israel și nici în Ucraina”, a adăugat el.

Armata israeliană a declarat că își întărește forțele în Cisiordania ocupată, la o zi după ce în urma unui atac armat palestinian șapte persoane și-au pierdut viața la periferia Ierusalimului, iar un alt atac armat în oraș a rănit sâmbătă două persoane.

Vineri seara, un militant islamist a deschis focul în faţa unei sinagogi din colonia evreiască Neve Yaakov. Şapte persoane au fost ucise, iar altele au fost rănite în atentat. Autorul atacului a fost împuşcat mortal de agenţi ai serviciilor de securitate israeliene. Atentatul de vineri seară, care a fost salutat de grupurile militante palestiniene Jihadul Islamic şi Hamas, a avut loc pe fondul tensiunilor extreme generate de un raid militar israelian efectuat joi în oraşul palestinian Jenin, în Cisiordania, soldat cu nouă morţi. Statele Unite, Marea Britanie şi numeroase alte ţări au condamnat atentatul şi au cerut acţiuni pentru reducerea tensiunilor.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ucraineancă ucisă Ierusalim