x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucrainenii au distrus cel puțin două poduri de pontoane în regiunea Luhansk

Ucrainenii au distrus cel puțin două poduri de pontoane în regiunea Luhansk

12 Mai 2022   •   11:34
Ucrainenii au distrus cel puțin două poduri de pontoane în regiunea Luhansk
Sursa foto: Hepta

Ucrainenii au distrus cel puțin două poduri de pontoane lângă Bilohorivka, în regiunea Luhansk, potrivit unor imagini din satelit și drone.

Ucrainenii au oprit de două ori în ultimele 24 de ore încercările rușilor de a traversa râul Siverskyi Donets în regiunea Luhansk, aruncând în aer două poduri de pontoane în apropiere de Bilohorivka.

O imagine din satelit colectată de firma de informații geospațiale BlackSky arată un pod de pontoane rusesc care traversează râul la 10 mai, la scurt timp înainte ca artileria ucraineană să lovească zona, anunță CNN.

Ulterior, se vede fumul care se ridică de pe malul vestic al râului Siverskyi Donets la un capăt al podului. De asemenea, pe malul estic se văd cratere și fum, inclusiv în jurul vehiculelor militare rusești care au traversat.
O înregistrare video cu dronă, a cărei autenticitate a fost verificată de CNN, arată urmările loviturilor. Acestea au distrus podul, care este pe jumătate scufundat în râu.

Alte fotografii care circulă pe rețelele de socializare, realizate tot cu o dronă, arată că rușii au încercat să ridice un al doilea pod de pontoane peste râu. Și acel pod a fost aruncat în aer de ucraineni, pe lângă o serie de vehicule militare.
Traversarea râurilor Ucrainei s-a dovedit a fi un coșmar logistic care a împiedicat avansarea militarilor ruși timp de săptămâni întregi, în numeroase zone din Ucraina. În zonele mai îndepărtate sau în locurile în care podurile au fost aruncate în aer, aceștia au recurs la utilizarea podurilor de pontoane.

Aceste poduri au fost în mod repetat vizate și aruncate în aer de forțele ucrainene.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ucrainenii