x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UE a actualizat lista paradisurilor fiscale. Trei țări au intrat pe “lista neagră”

UE a actualizat lista paradisurilor fiscale. Trei țări au intrat pe “lista neagră”

04 Oct 2022   •   18:03
UE a actualizat lista paradisurilor fiscale. Trei țări au intrat pe “lista neagră”

Miniștrii de finanțe ai Uniunii Europene au adăugat marți Anguilla, Bahamas și Insulele Turks și Caicos pe lista de paradisuri fiscale a UE, extinzând lista la 12 țări, potrivit Reuters.

Insulele Turks și Caicos, în apropiere de Bahamas și Cuba, sunt incluse pentru prima dată pe listă. Bahamas și Anguilla au mai fost incluse o dată pe listă și apoi au fost scoase, scrie Mediafax

„Impozitarea echitabilă a întreprinderilor este în beneficiul tuturor. Acesta este motivul pentru care UE și partenerii internaționali împărtășesc un interes comun în combaterea eroziunii bazei de impozitare și a transferului profiturilor. Cred că toate cele 12 țări de pe listă își vor respecta angajamentele și vor realiza reformele necesare în domeniul fiscalității cât mai curând posibil, astfel încât să poată fi eliminate de pe această listă atunci când o vom revizui din nou, peste 6 luni", a declarat ministrul ceh de finanțe, Zbynek Stanjura, a cărui țară deține președinția rotativă a UE.

UE ține cont de această listă în deciziile sale de politică externă privitoare la cooperarea economică cu țările vizate.

 

×
Subiecte în articol: ue paradisuri fiscale ţări