x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UE este îngrijorată de relațiile bune între Turcia și Rusia

UE este îngrijorată de relațiile bune între Turcia și Rusia

de Redacția Jurnalul    |    11 Dec 2022   •   15:10
UE este îngrijorată de relațiile bune între Turcia și Rusia
Sursa foto: Hepta

UE își exprimă îngrijorarea față de legăturile dintre Turcia și Rusia, în contextul războiului din Ucraina și a sancțiunilor occidentale impuse Moscovei, potrivit șefului diplomației europene, Josep Borrell, scrie dpa.

Acesta a trimis o scrisoare Parlamentului European în care își arată că prietenia dintre cele două țări reprezintă o ''mare preocupare'' și și-a exprimat nemulțumirea față de administrația de la Ankara care ''nu se alătură măsurilor restrictive ale UE împotriva Rusiei''.

Josep Borell spune că între UE și Turcia există o uniune vamală privind libera circulație a mărfurilor, atât a produselor civile cât și a celor militare. 

Oficialul european nu vrea să lase Rusiei căi de a ocoli sancțiunile occidentale.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat că va avea discuţii telefonice separate cu Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski pentru consolidarea acordului asupra exportului cerealelor prin Marea Neagră. 

Turcia este stat membru NATO și așteaptă de peste două decenii acceptarea în UE. De asemenea, este stat riveran la Marea Neagră și are relații bune, diplomatice și comerciale, cu Federația Rusă.

×
Subiecte în articol: ue turcia Rusia josep borrell