x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UE va autoriza mai rapid variantele de vaccinuri contra noilor tulpini

UE va autoriza mai rapid variantele de vaccinuri contra noilor tulpini

14 Feb 2021   •   21:30
UE va autoriza mai rapid variantele de vaccinuri contra noilor tulpini

Acuzată de lentoare în gestionarea pandemiei de coronavirus, Uniunea Europeană va accelera procedura de autorizare a variantelor îmbunătăţite a vaccinurilor împotriva noilor tulpini ale virusului, a anunţat astăzi comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară, Stella Kyriakides, citată de AFP.

„Am analizat procedura cu Agenţia Europeană a Medicamentelor şi am decis ca de acum încolo un vaccin îmbunătăţit de către un fabricant pentru a lupta împotriva noilor tulpini pe baza unui vaccin deja existent” şi certificat „nu va mai trebui să treacă prin toate etapele de autorizare”, a spus comisarul european pentru cotidianul german „Augsburger Allgemeine”. „Prin urmare, vom avea mai repede la dispoziţie vaccinuri adaptate, fără a reduce criteriile de securitate”, a precizat Kyriakides.

Comisia Europeană a fost foarte criticată pentru lentoarea cu care a demarat campaniile de vaccinare anticoronavirus în ţările din UE, din cauza procedurilor de certificare ale primelor vaccinuri considerate prea lungi în raport cu prevederile în vigoare în Regatul Unit sau în SUA, dar şi a comenzilor de vaccin.

×
Subiecte în articol: vaccinuri ue