x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Uganda interzice importurile de haine uzate de la „oamenii morți”

Uganda interzice importurile de haine uzate de la „oamenii morți”

de Redacția Jurnalul    |    27 Aug 2023   •   06:40
Uganda interzice importurile de haine uzate de la „oamenii morți”
Sursa foto: Hepta

Autoritățile din Uganda au interzis importul de haine uzate, motivând că acestea provin de la oameni morți și că sufocă industria locală. Președintele Ugandei, Yoweri Museveni, a luat decizia, susținând că hainele aparțineau occidentalilor morți.

„Sunt de la oameni morți. Când un alb moare, îi adună hainele și le trimit în Africa", a declarat Museveni, potrivit Reuters.

Cel puțin 70% din hainele donate în scopuri caritabile în Europa și SUA ajung în Africa, potrivit Oxfam, o organizație caritabilă britanică. Nu se știe câte haine donate provin de la persoane care au murit.

La fel ca majoritatea țărilor africane, Uganda importă cantități mari de haine uzate, pe care localnicii le preferă deoarece costă puțin. Totuși, producătorii locali se plâng că îmbrăcămintea second-hand sufocă piața, subminând încercările Ugandei de a crește valoarea industriei textile și a bumbacului.

„Avem aici oameni care produc haine noi, dar nu pot intra pe piață", a mai spus Museveni la ceremonia de inaugurare a unei fabrici din orașul Mbale.

Uganda este un mare producător de bumbac, dar cea mai mare parte este exportată sub formă semiprelucrată.

Comunitatea Africii de Est, o grupare economică regională din care face parte și Uganda, a convenit în 2016 asupra unei interdicții complete a importurilor de îmbrăcăminte uzată până în 2019. Totuși, Rwanda a fost singura țară care a adoptat decizia prin promulgarea unei legi.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: uganda oamenii morți