x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Uite cum descrie un senator american fotografiile cu bin Laden mort!

Uite cum descrie un senator american fotografiile cu bin Laden mort!

12 Mai 2011   •   10:39
Uite cum descrie un senator american fotografiile cu bin Laden mort!
165001-.jpgCIA a început să le arate congresmenilor fotografii cu trupul neînsufleţit al lui Osama bin Laden, ucis la 2 mai de un comando american în Pakistan. Senatorul republican de Oklahoma James Inhofe a declarat pentru postul de televiziune CNN că a văzut 15 poze cu bin Laden mort. Aceste fotografii sunt "mai degrabă oribile", susţine oficialul american.

"Unul dintre proiectile a intrat printr-o ureche şi a ieşit prin globul ocular. Sau a intrat prin globul ocular şi a explodat, iar creierul a ieşit prin orbită, este mai degrabă oribil", a comentat senatorul.

El a dat asigurări că nu are niciun dubiu cu privire la identitatea persoanei decedate. "Absolut, nicio îndoială în această privinţă. Le-am văzut. El era, Osama bin Laden", a declarat oficialul.



Congresmenul democrat Dutch Ruppersberger, membru al Camerei Reprezentanţilor şi al Comisiei pentru Serviciile de Informaţii, urma să meargă la sediul CIA din Langley în Virginia (est), în apropiere de Washington miercuri sau joi, a declarat pentru AFP purtătoarea sa de cuvânt Heather Molino.

Preşedintele comisiei, Mike Rogers, a văzut deja fotografiile la CIA la 2 mai.

Şi alţi congresmeni din cele două Camere, din comisiile pentru Serviciile de Informaţii şi Apărare, au fost invitaţi să vadă aceste fotografii cu Osama bin Laden, potrivit Congresului.

Senatorul republican John McCain a declarat marţi că nu intenţionează să meargă la sediul CIA să vadă fotografiile pentru că, susţine el, "a văzut destui morţi în viaţa" lui.

×
Subiecte în articol: osama osama bin laden ucis