x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sculpturi de aur în valoare de 1,2 milioane de euro furate de la o expoziție de artă din Italia

Sculpturi de aur în valoare de 1,2 milioane de euro furate de la o expoziție de artă din Italia

de Redacția Jurnalul    |    10 Mar 2024   •   08:40
Sculpturi de aur în valoare de 1,2 milioane de euro furate de la o expoziție de artă din Italia
Sursa foto: Hepta

Zeci de piese de aur au fost furate dintr-o expoziție din Italia. Sculpturile valorează 1,2 milioane de euro. Expoziția era deschisă din decembrie și trebuia să se închidă în martie.

49 de piese de artă din aur create de sculptorul italian Umberto Mastroianni au fost furate de la o expoziție de lângă Lacul Garda, Italia, a anunțat gazda expoziției, proprietatea Vittoriale degli Italiani, pentru CNN.

Piesele în valoare de 1,2 milioane de euro au fost furate miercuri seara, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al Vittoriale degli Italiani.

Una dintre piese, numită „Uomo/Donna” a fost găsită ulterior în interiorul complexului expozițional. Celelalte 48 de piese rămân dispărute, a declarat purtătorul de cuvânt.

Expoziția a fost deschisă la sfârșitul lunii decembrie. Polițiștii au început o anchetă. Proprietarii spațiului expozițional cred că hoții fac parte dintr-o bandă foarte specializată deoarece au depășit sisteme de protecție și alarmare foarte dezvoltate.

(sursa: Mediafax)

×