x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un aisberg s-a desprin din gheţarul Grey

Un aisberg s-a desprin din gheţarul Grey

29 Noi 2017   •   13:40
Un aisberg s-a desprin din gheţarul Grey

Un aisberg s-a rupt din gheţarul Grey, aflat în sudul republicii Chile, marţi, potrivit autorităţilor. Încă nu se ştie cauza desprinderii, relatează The Guardian.

Serviciul Forestier CONAF din Chile a postat pe reţelele de socializare mai multe poze cu enorma bucată de gheaţă, care măsoară 350 de metri lungime şi 380 de metri lăţime. Aisbergul pluteşte singur în laguna glaciară din America de Sud.

Oficiali din cadrul Parcului Naţional Torres del Paine din Chile, de care aparţine laguna, au afirmat că asemenea rupturi sunt foarte rare şi nu au mai avut loc din 1990.

Glaciologistul de la Chilean Antarctic Institute, Dr. Ricardo Jana, a afirmat că aisbergul este mai mare decât se aşteptau. “Aceasta este o situaţie pe care o anticipam, dar unic şi anecdotal este faptul că acest aisberg este cu mult mai mare decât ne aşteptam, ceea ce este notabil.”, a spus acesta.

Torres del Paine este una dintre cele mai populare atracţii turistice din Chile, faimoasă pentru priveliştile montane, fiind vizitată de peste 115,000 de turişti anual, potrivit CONAF.

 

×